REIKI

REIKI USUI gradul I

Capitol 1. De ce REIKI?

Unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor (Matei 18: 20)

Nu întămplator am trecut acest motto la inceputul acestui curs. Majoritatea practicienilor si maeștrilor Reiki se feresc să declare latura spirituala a acestei activități, pentru a nu crea o atmosfera mistico-religioasă în decursul prezentării. Eu încerc să găsesc explicații laice în aceste expresii spirituale care au rolul, cred eu , de a ne îndruma în viața de zi cu zi. Consider ca a ne aduna in Numele lui Dumnezeu, ar trebui sa o facem în mod curent și practic toate activitațile noastre ar trebui facute cu simțirea prezenței lui Dumnezeu.

Așa că oricum i-am spune:

Tehnică de vindecare spirituală,

  • Disciplina spirituală,
  • Practică spirituală,
  • Pseudostiință,

în momentul când primim inițierea Reiki și apoi practicăm această tehnică , o facem în numele și prezența lui Dumnezeu. Am întalnit persoane care se declară atei și care au urmat un curs Reiki, tocmai pentru ca cel care le-a predat le-a descris această tehnica ca o gimnastică a sufletului și un mod haios de ați petrece timpul liber.


Le recomand tuturor celor care doresc să plece pe acest drum și doresc să și practice, să se pregatească pentru impactul spiritual și să se împace cu El. Părintele Ilie Cleopa spunea ca dacă vom avea pe drumul nostru în viață, în dreapta , frica de Dumnezeu și în stânga frica de moarte, vom merge pe drumul drept.

Pentru început, dacă ați reușit să citiți până aici J, țin să vă spun ca Reiki nu are nimic dogmatic, nu este o religie,nu este un cult, nu este o sectă, nu este un panaceu , Reiki este flexibil, adaptându-se realităţilor vieţii cotidiene și este acceptat de legislatia românească prin legea 118/2007, privind organizarea şi funcţionarea activităţilor şi practicilor de medicină complementară/alternativă, fiind catalogat conform OMS în grupa aplicațiilor bioelectromagnetice și energetice.

Denumirea vine din alăturarea ideogramelor japoneze (kanji) REI - întelepciunea divină, minune, universal, luminozitatea divină, omniprezent, omnipotent, stralucitor, clar etc. și KI - energia vitală, forța universală, forța generatoare a cerului si pământului. (În chineza se numește chi, în sanscrită - prana,șamanii hawaiieni o numesc mana, rauch este termenul ebraic, în creștinism - lumină,harul Sfântului Duh,Forța Vitală-Breath of Life -în Terapia Craniosacrală Biodinamică,numem,forța odică şi orgone sunt şi ele variante de nume). Este un sistem de evoluție spirituală prin care omul poate accesa sursa universală de energie, Duhul Sfânt. În toate sistemele existente la ora actuală pe Pământ oamenii vorbesc despre această energie. Diferența între sisteme este modul de a prelua această energie și modul de utilizare. In qiqung, tai chi, tao ea este luata din atmosferă, de la stele, etc. in creștinism e luata prin rugăciune, prin împărtășanie, prin apa sfințită de la preot care are acces direct la sursa universală (Duhul Sfânt) iar prin Reiki ai de asemenea acces direct la sursă. Mai exista o diferență, accea de vibrație a Luminii, iar la acest capitol Reiki-ul stă foarte bine. Maestrii Reiki avand o vibrație mult superioara celorlalte practici, mai puțin a preoților.

Reiki este vibrație, Reiki este lumină, Reiki este Energie Universală.

Mai multe societați științifice, medici și fețe bisericești se grăbesc sa declare inutilitatea acestui sistem și oarecum hilar, nocivitatea acestuia. Unii medici avand în față vindecări inexplicabile , sunt gata sa declare că au greșit diagnosticul, decât să accepte implicarea unor forțe superioare planului material științific. Îmbucurator este faptul că , din ce in ce mai mulți medici sau specialiști în domeniul medical se deschid spre implementarea tehnicilor energetice și spirituale.

"Trupul este templul vieții. Energia este forța vietii. Spiritul este guvernatorul vieții. Daca unul dintre ele este in dezechilibru, toate trei vor avea de suferit. Cand spiritul preia comanda, trupul il urmează în mod natural, și această suită este benefică pentru toate cele Trei Comori." - deci dacă doriți să porniți pe această cale , iată cateva motive. Succes!

Capitol 2. Scurt istoric.

Am citit la un moment dat, într-una din cărțile cu caracter semiocult, că tot ce scrie în acea carte poate fi în întregime fals sau în întregime adevărat. Mi s-a parut de o candoare la limita penibilului. Pentru a evita acest lucru, voi spune de la început că istoria scurtă a Reiki-ului modern, este fabricată de americani, iar povestea în sine are accente de promovare specifică marketingului.

Toți sunt de acord ca această metoda a fost inițiată de Mikao Usui(1865-1926). În schimb, referitor la calificarea si îndeletnicirea sa, am gasit mai multe descrieri. Unii spun ca ar fi fost preot budist, doctor, psiholog, preot creștin... Impulsul său de a gasi un răspuns la întrebările existențiale și filozofice i-au conferit acestuia fericirea de a primii un raspuns. Aici vine partea de advertising prin modul in care i-au fost relevate procedeele de vindecare. In anul 1922, dupa 21 de zile de post total, fiind pe punctul de a renunta, a primit , sub forma unei sfere intens luminoase și strălucitoare care i-a pătruns în organism prin chakra 6-a, Ajna, a celui de-al treilea ochi, toate informațiile privind tehnicile Reiki.

Mikao Usui transmite mai departe Reiki-ul lui Chujiro Hayashi care mai departe il transmite doamnei Hawayo Takata. Aceasta aduce Reiki-ul in America(1938) unde instruiește 22 de maeștri. Aceștia au fondat societăți de Reiki, iar fiecare și-a pus amprenta mai mult sau mai puțin pe acest sistem, astfel la ora actuală pe lângă diferențele de la un maestru la altul mai sunt si peste 300 de alte ramuri așa zise non-tradiționale sau moderne. Oricum ar fi, este o eroare gravă a susține ca Reiki-ul meu este mai bun decat al tău, sau invers.

Toate funcționează, există însă diferențe la simboluri și vibrațiile la care acestea conectează, plus diferențe la ritualul de inițiere (acordaj). In rest totul depinde de practica si nivelul spiritual al fiecăruia.

In Romania , in anul 1994, a aparut prima carte despre Reiki, scrisa de Dumitru Hristenco din care citez:

"Capacitatea de a transmite energie în beneficiul propriu, dar mai ales în beneficiul celorlalţi, este foarte normală. Din cauză că nu a fost folosită, în cursul timpului această capacitate s-a pierdut. Fără îndoială că orice om transmite energie celorlalţi, mai mult sau mai puţin independent de voinţa sa, dar dependent de vârstă, stare de sănătate, oboseală etc. Oamenii s-au dezobişnuit să transmită altora energie în mod conştient, aşa cum făceau, poate, pe vremea atlanţilor. Din motive obscure, tehnicile atlante au fost învăluite de uitare câteva mii de ani, până când unele dintre ele au fost redescoperite pentru a fi folosite în beneficiul oamenilor ca indivizi şi chiar în beneficiul societăţii umane şi al vieţii, în general.

Originile Reiki-ului sunt foarte vechi. Ele sunt acoperite de misterul şi tăcerea ce învăluie originile oamenilor pe planeta Pământ. Poate vă întrebaţi de ce, cu toate eforturile cercetătorilor, nu se poate, nici astăzi, răspunde precis la întrebarea: cum a apărut omul pe Pământ? Nu există un răspuns precis, ci mai multe ipoteze, fiecare cu părţile ei inexpugnabile şi cu părţile ei slabe, fiecare cu adepţii şi cu adversarii ei. Adevărul există şi poate fi cunoscut, bineînţeles numai parţial. Niciodată nu va fi cunoscut integral, pentru că atunci lumea nu ar mai putea exista. Poate părea paradoxal, dar, într-o anumită măsură, majoritatea teoriilor emise sunt valabile."

Primele cursuri de Reiki , din Romania , au fost sustinute de Alexander Fries-Tersch, din Austria.

Reiki-ul este sacru, dar nu este o practică religioasă şi poate fi practicat de oricine, indiferent de credinţa sau de religia sa. Practicile Reiki nu vin în contradicţie cu nici o practică religioasă şi nici nu presupun participarea la vreuna. Practica Reiki nu impune postul sau meditaţia şi nici nu este influenţată în vreun fel de aceste practici.

Cunoaşterea Reiki-ului nu împiedică nici abordarea altor discipline şi practici spirituale, dar, în ceea ce priveşte practica, trebuie făcută o alegere, de la caz la caz, în favoarea unei anumite practici, numai în cunoştinţă de cauză.Reiki-ul este benefic prin însăşi structura lui. Nimeni nu va putea niciodată să facă rău cuiva prin Reiki.

Istoria Reiki este una liniarã, dar din care au evoluat diverse ramuri, numeroși maeștri tinzând sã adauge noi tehnici și simboluri pentru a îmbunătăţi sistemul. Trebuie cunoscut faptul cã, în trecut, pe vremea fondatorului Mikao Usui, terapeuții (inclusiv maeștrii) cunoșteau doar simbolurile clasice, iar tehnicile de meditație practicate erau cele caracteristice religiei budiste. De-a lungul timpului însă, s-au adãugat o serie de tehnici, simboluri, metode, dezvoltându-se chiar noi ramuri și sisteme Reiki; unele sunt certificate ca marcă (fascinant, nu-i așa?), altele au lideri spirituali, iar altele sunt concepute sub formã de piramidã, având în vârf un maestru (de exemplu, Tehnica Radiantã). Ceea ce este fundamental de cunoscut este faptul cã toate aceste ramuri sau specializãri ale practicii Reiki folosesc aceeași energie,care provine din aceeași sursã universalã de luminã - Ki. Existã anumite aspecte care sunt aplicate chiar și în zilele noastre, dar care nu erau cunoscute în timpul lui Usui. Noțiuni cum ar fi :acumularea de energii psihice, ghizii spirituali (ghizi Reiki), ciclurile de purificare spiritualã sau schimburile energetice nu erau împãmântenite în secolul al XIX-lea, însă la ora actuală sunt larg utilizate. Tehnicile pentru întâlnirea cu ghizii Reiki sunt împrumutate din șamanism sau din alte surse; ele sunt metode nou-apărute, unii autori (Diane Stein, de exemplu) afirmând că aceste acordaje Reiki nu sunt realizate de maeștri, ci de înșiși ghizii spirituali. La fel, unii autori sunt de părere că inițierile Reiki deschid omului calea către nebănuite puteri sau forțe psihice sau parapsihice cum ar fi: premonițiile,clarviziunea și claraudiția, vizualizarea aurei ș.a.m.d. Desigur,nu putem nega faptul că mulți dintre cei ce au acordaje Reiki au uneori astfel de capacități, însă este de știut că aceasta NU este o regulă generală, dar se poate întâmpla.

Cât despre ciclurile de purificare post-acordaj, există o literatură foarte bogatã în acest sens. Este știut faptul cã, dupã un acordaj Reiki, corpul trece printr-o fazã numitã de purificare sau șoc post-acordaj (crizã de vindecare),în cadrul cãreia sunt eliminate energiile negative sau blocate și surplusurile energetice. Maeștrii recomandã ca, timp de 21 de zile dupã acordaje, sã se þinã un post minim (fãrã carne), care sã contribuie la purificare și la creșterea amplitudinii vibrației;

Unii recomandã și baia în apã cu sare, element chimic foarte cunoscut în privinţa capacitãții sale de a elimina energiile negative. Cert este faptul cã Reiki produce o schimbare pozitivã care se resimte la nivelul corpului; de aceea, este preferabil, dar nu obligatoriu, sã se aibã în vedere aceste cicluri de purificare post-acordaj. De ce 21 de zile? Unii afirmã cã acest termen corespunde perioadei cât a postit maestrul Usui; alții însã o motiveazã prin existenþa unui ciclu de 3 zile pentru fiecare chakra principala a corpului, deci 3×7=21 de zile pentru curãțire.

Capitol 3.Gradele REIKI


Reiki este structurat pe trei niveluri (grade), existând și diverse alte tipuri de Reiki netradițional: Tera Mai, Karuna sau Shambala Reiki.

Gradul întâi de Reiki, numit și Sho Den, este cel prin care este determinat accesul la sursa universalã de energie și prin care practicantul poate sã se vindece pe sine sau pe alții prin plasarea mâinilor pe corp în diferite poziþii specifice.

Reiki clasic (Usui Shyki Ryoho) prevede 12 poziții, notate cu H cele pentru zona capului (head în limba

englezã înseamnã cap) ,F cele pentru partea din fațã a corpului (front în aceeași limbã însemnând fațã) și B cele pentru partea din spate a corpului (back înseamnã în limba englezã spate).

Reiki este însã o practicã intuitivã.

Datoritã acestui aspect, mâinile pot fi plasate în zonele dureroase, realizându-se un tratament localizat sau unul generalizat. Unii maeștrii impun ca pozițiile mâinilor sã fie aplicate exact în ordinea clasicã (H-F-B). Același caracter intuitiv al practicãrii Reiki ne permite însã poziționarea mâinilor în zonele corpului care necesitã remediu, cãci energia Ki circulã și se proiecteazã acolo unde este cerutã de nevoile energetice ale organismului. Tratamentul prin plasarea mâinilor se poate aplica nu numai în cazul oamenilor, ci și asupra plantelor sau animalelor, în scopul energizãrilor, sau chiar pe obiecte neînsuflețite (pietre, cristale etc.),pentru un scop similar și pentru înlãturarea energiilor negative conținute de acestea. Japonezii mai recomandã și tehnica îmbrãțișãrii copacilor, cãci aceștia, atunci când primesc luminã, oferã la rândul lor foarte multã energie. Viața echilibratã, fãrã excese și manifestãri extreme, trãirea principiilor lui Mikao Usui, comuniunea cu natura și înţelegerea omului sunt lucruri ajutãtoare, care nu fac altceva decât sã conducã spre înãlțare spiritualã și iluminare, concretizate prin creșterea vibraţiei, pânã la niveluri foarte ridicate.

Gradul doi de Reiki, numit și Oku Den, se obține prin noi acordaje, care deschid porțile cãtre utilizarea unor

simboluri tradiționale (sau netradiționale, în funcție de maestru), fiecare lucrând ca niște adevãrate chei ce deschid abilitãți de vindecare profundã, sufleteascã, la distanțã, în trecut sau chiar în viitor. La acest nivel se învațã simbolul puterii (vindecãtor emoțional și al deschiderii de câmpuri,al distanței și al transcenderii prin timp) și, opțional, în funcție de maestru, simboluri ale comunicãrii sau ale dragostei. Tratamentul utilizând Reiki de gradul al doilea necesitã un timp mult mai scurt, energizarea obiectelor dureazã mult mai puțin în comparație cu gradul I; astfel, efectul este prelungit, iar senzaþiile sunt ușor sesizabile din perspectiva pacientului. Starea provocatã de un tratament Reiki de gradul al doilea este excelentã, cu trãiri de pace și armonie, integrare în viațã și în Univers.

Gradul al treilea de Reiki, numit și Shinpi Den, reprezintã nivelul maestrului Reiki. Desigur, denumirea de maestru nu înseamnã cã persoana respectivã este un exemplu de curãțenie sufleteascã sau un sfânt, termenul reprezintã traducerea cuvântului japonez sensei, care poate însemna și profesor sau îndrumãtor. Așadar, preferabil ar fi titlul sensei Reiki sau profesor, cuvântul maestru implicând, în imaginația unora, niveluri de dezvoltare spiritualã imensã, cãci nu trebuie uitat faptul cã, prin acordaje, poți ajunge maestru Reiki și la vârsta de zece ani sau într-un singur weekend. În cadrul celui de-al treilea grad, se primesc acordajele pentru utilizarea simbolului de maestru, care nu este nimic altceva decât poarta spre luminã, permiþând meditaþia, amplificarea puterii luminii și, nu în ultimul rând, transmiterea acestui dar altor persoane prin învãțarea metodologiei de realizare a acordajelor Reiki. Școlile netradiționale de Reiki adaugã în cadrul acestui grad (șarpele de foc, simbolul tibetan specific maestrului) și simbolul Raku,specific împãmântãrii și îndepãrtãrii corzilor dintre maestru și discipol de dupã acordaje. Pe lângã aceste grade, în diverse școli Reiki mai existã așa-zisele grade intermediare, acestea fiind împãrțite în etape (de exemplu, gradul de profesor Reiki).

Sã nu uitãm ceva foarte important: nu este fundamental sã cunoști calea, ci sã fii calea însãși. De aici pornește ideea (mult împãmântenitã mai ales în SUA) cã este benefic nu numai sã practici Reiki, ci sã fii Reiki, sã trãiești în spiritul sãu, sã îți petreci viața în concordanțã cu principiile sale pentru a putea sã evoluezi spiritual și sã te iluminezi.

Capitol 4. Tehnica Reiki - Gradul 1

Gradului întâi al practicii Reiki nu-i corespunde lucrul cu simbolurile, ci aplicarea palmelor ca metodã de tratament și de autotratament. Acesta are un anumit nivel de deschidere a chakrelor palmelor, care permit astfel sã emitã prin ele lumina și energia doar prin intenție (acum trimit luminã prin palme). Simpla voințã imprimã în cadrul acestui grad capacitatea de emisie a Ki-ului prin palme.Activarea palmelor în cadrul primului grad nu se face prin intermediul simbolurilor, ci prin frecarea lor rapidã de câteva ori. Dezactivarea palmelor, rar utilizatã, se face suflând între ele puternic de câteva ori. Conform legendelor, capacitatea de a emite luminã prin palme era una comunã în timpul civilizațiilor trecute ale Atlantindei și Lemuriei, inițierea în gradul întâi reactivându-ne aceastã putere folositã cu mult timp în urmã. În gradul întâi de Reiki, intenția inițiazã acțiunea; palmele pot fi activate și prin simpla dorințã exprimatã mental. Orice om care doreşte să practice Reiki are această posibilitate, dacă nu suferă de o boală psihică gravă, care ar fi singurul motiv ce l-ar putea împiedica. El va apela la un Profesor sau la un Maestru pentru a beneficia de acordajele specifice gradului I, care, de regulă, se fac în cadrul unui curs, pentru ca oamenii să fie în cunoştinţă de cauză. Pentru aceasta candidatul nu face nimic deosebit, dar câte lucruri nu face maestrul... în cazuri deosebite, maestrul poate aprecia oportunitatea efectuării acordajelor Reiki unor oameni bolnavi, pentru ca aceştia să poată beneficia de avantajele acestei forme de tratament. Reiki-ul nu este periculos. Chiar dacă s-ar face greşeli în timpul practicării lui, nu se poate întâmpla nimic rău, dar nici nu se vor obţine rezultate aşteptate. Reiki-ul nu poate influenţa eventualele afecţiuni decât favorabil.O ședință ReiKi standard include plasarea palmelor deasupra sau pe cap, umeri, stomac și picioare. Adițional se pot folosi și alte poziții în funcție de problemele clienților. Fiecare poziție trebuie să dureze între 2 și 5 minute iar întregul tratament între 45 și 90 de minute. În varianta originală, Mikao Usui plasa mâinile sale pe câteva zone ale capului pentru ca apoi sa plaseze mâinile doar pe zonele afectate, toți pacienții erau aşezați pe sol.O ședință de tratament crează o radiație minunată și relaxează la maximum, atât clientul cât și practicantul. La sfârșitul fiecărei ședințe, vă veți simții atât de relaxați încât vă v-a veni chiar să dormiți. O sesiune de Reiki întotdeauna pare să-i impresioneze pe cei care spun că este greu să se relaxeze.Ca practicant Reiki, te poți trata oricând singur(autotratament) plasând palmele pe propriul corp. Reiki îți va umple trupul de energie iar procesul de vindecare va începe să lucreze. La fel ca și în alte sisteme de vindecare cu ajutorul energiei, un practicant ReiKi poate trimite energie unei alte persoane chiar dacă aceasta nu se află în aceeași cameră. Acest proces se numește "vindecare la distanță".Folosirea mâinilor in Reiki este esențială. Mâinile cu degetele întinse si împreunate, dar nu încordate ating receptorul foarte delicat, evitând apăsările, mai ales in zonele organelor interne. In cazul receptorilor sensibili, se atinge cu degetele sau vârful degetelor. Ținerea mâinilor deasupra locului este de asemenea eficace, dar se recomanda atingerea deoarece senzația data de acestea și căldura îl fac pe receptor sa se relaxeze.Se folosește în principiu, ambele mâini(mai ales la organele pereche). Mâinile se așează una lânga alta, pentru a transmite energie pe o suprafață mai mare, sau se așează una peste alta, când se dorește un flux mai puternic de energie. Se poate folosi și o mână, în funcție de situație.În cazul arsurilor, bolilor de piele sau a zonelor intime se vor ține mâinile la distanță.În toate situațiile se vor alege poziții confortabile atat pentru client cât și pentru practicant.Sesiunile de vindecare se vor executa, pe cât posibil, intr-un mediu care să creeze o stare de relaxare. Practicantul trebuie sa pregătească locul purificându-l cu energie Reiki. Beneficiarul terapiei poate avea senzația de rece, când se relaxează și de aceea trebuie să ai pregatită o pătură sau un prosop. Se poate folosi muzică specifică, dacă nu-l deranjează pe receptor. Din motive lesne de înțeles mâinile trebuiesc spălate înainte și după tratament. Ceasurile se vor scoate de la mâini(atât vindecătorul cât si receptorul).Se sugerează receptorului să se relaxeze și să "primească" cu inima deschisă tratamentul. Mâinile și picioarele receptorului nu vor sta încrucișate.Ședința completă de tratament ar trebui să aibă următoarea succesiune:1.Se purifică spațiul2.Se alege o poziție relaxantă si confortabilă pentru ambii participați la terapie.3.Se curăță aura receptorului.4.Se transmite Reiki în cele 12 poziții de bază - în jur de 5 min. pentru fiecare.5.Se insistă în zonele în care se simte sursa bolii.6.Curățarea aurei receptorului, dupa vindecare.Tehnica de curățare Înainte de vindecare1.Se folosește pentru îndepărtarea a ceea ce este în exces în aură și pentru rezolvarea dereglărilor aurei. Se simte starea energetică în mâini..2.Mâinile se țin deasupra receptorului (10 cm) mișcându-le de la cap spre picioare cu intenția de a curăța și aranja aura.După vindecare După vindecare aura receptorului este fină și sensibilă. Aura se va aranja evitându-se primirea de vibrații joase.După finalizare, receptorul se va odihni timp de 5 min. după care se va aranja aura la fel ca în descrierea de mai sus.
Cele 12 poziții de bază: 


Principii:

  • Să nu-ți folosești conștiința sau puterea minții, pentru vindecare.
  • Să fii un canal curat pentru Reiki
  • Să te focalizezi asupra țintei și obiectivului vindecării Reiki
  • Vindecătorul practică vindecarea, ca o manifestare a dragostei și armoniei, dar receptorul este liber să aleagă felul în care acceptă aceasta. Vindecatorul nu trebuie sa forțeze receptorul să accepte.

Să nu vă fie teamă că veţi lua boala altora, chiar dacă aceasta este transmisibilă. acest lucru nu se va întâmpla, pentru că veţi fi protejaţi de Ghizii Reiki şi de Dumnezeu, mai mult chiar, din ce veţi face mai multă vindecare, vă veţi vindeca pe voi înşivă de mai multe probleme. fiţi credincioşi principiilor Reiki şi nu vă băgaţi peste religia şi sistemul de credinţe al altora, faceţi tot ce faceţi cu dragoste, renunţaţi la propriul ego şi lăsaţi doar ca energia reiki să curgă prin voi şi să lucreze.

Deschideţi uşa Magicului în viaţa voastră şi deveniţi una cu Dumnezeu! Din ce veţi renunţa mai mult la ego sau eu, mai mult din acea energia va curge prin voi.

Vârsta nu este un impediment pentru Reiki. copiii pot fi iniţiaţi în Reiki la orice vârstă, astfel ei îşi încep viaţa pe drumul servirii altora.

Autotratamentul

Este o procedura care este indicat sa se facă cat mai des, zilnic pe cat posibil.

Autotratamentul consta, pe scurt, în a pune palmele pe dumneavoastră. Lumina ce"curge" prin palme va avea întotdeauna vibrație mai mare decât a corpului. Așa ca pentru a ne creste vibrația si a ne vindeca de anumite afecțiuni este necesar a ne așeza mâinile pe corp si a lăsa energia sa meargă unde este necesar. Trebuie sa precizez ca orice afecțiune sau boala prima dată apare in câmpurile noastre subtile ca un deficit de energie sau o cumulare de energii malefice si entități malefice si abia apoi apare in corpul fizic ca boală propriu zisă. Astfel in timpul autotratamentul corpul se curăța de energiile si entitățile negative si se reface necesarul energetic al corpului nostru prevenind sau îndepărtând anumite boli.

Energia este forta vitală care activează fiecare funcție si proces din organism, atat voluntar cât si involuntar. Asemenea curentului electric ce alimentează un computer, in lipsa ei nimic nu poate functiona.

Principiile Reiki , stabilite de Mikao Usui, au caracter profund japonez si după părerea mea, ar trebui , totuși , revizuite, pastrând mesajul trimis peste timp.

Eu, de exemplu, mi-am creat principiile proprii:

1.Sunt calm și liniștit!

2.Recunoscător si umil!

3.Lucrez cu placere și sunt apreciat!

4.Sunt blând cu tot și toți ce ma inconjoară!


Capitol 5. Tehnici ajutătoare.


Echilibrarea Chakrelor 

Când faceţi echilibrarea chakrelor, vă ţineţi degetele mâinii drepte într-o poziţie "tripod", în timp ce vă mutaţi de la o chakră la alta (contactul cu corpul trebuie să fie foarte uşor, tandru). 

N.B. Prin acest exerciţiu vă conectaţi la nivelurile de energie superioară.

Pentru a face o echilibrare a chakrelor, ţineţi mâna stângă la 1,5 cm deasupra creştetului capului (pacientul este întins cu faţa în sus), până când simţiţi că fluxul de energie străbate palma mâinii stângi.După ce aţi determinat nivelul de energie, la nivelul centrului capului pacientului, folosiţi poziţia tripod a mâinii drepte deasupra chakrei a 6-a, în timp ce menţineţi palma mâinii stângi deasupra chakrei a 7-a din vertex, pentru a monitoriza fluxul de energie. Când cele 2 fluxuri de energie din ambele mâini sunt echilibrate, mutaţi mâna dreaptă asupra chakrei a 5-a (deci se începe tratamentul de la cap în jos cu chakrele în ordine descrescândă), ţinând la fel degetele în poziţie tripod deasupra acestei chakre.Când toate chakrele au fost reechilibrate, mâna stângă rămâne deasupra chakrei a 7-a din vârful capului, iar mâna dreaptă perie energia prin mişcări de măturare a enegiei de la chakra 1-a spre bărbie. În momentul perierii în sus, mâna stângă se ia din dreptul chakrei a 7-a. Această mişcare se face de 15-20 de ori.

Exercițiu pentru învârtirea Chakrelor (pentru accelerarea rotirii)

Acest exerciţiu vă ajută să vă rotiţi şi să vă echilibraţi propriile chakre. Fiecare chakră trebuie asociată cu o culoare; în plus, fiecare chakră ar trebui să se învârtă într-o anumită direcţie, atât în faţă, cât şi în spate (chakra este spaţială, multidimensională, ca un cornet care străbate toate straturile dublului vital care întrepătrunde şi corpul). Chakra se deschide în cornet, în faţă din punctul chakrei şi în spate din punctul de proiectare a chakrei respective în spate. La chakra a 7-a de deasupra capului este un singur cornet deschis spre celelalte chakre de deasupra capului. Chakra 1 are de asemenea un singur cornet deschis spre pământ. Fiecare chakră are funcţiile ei şi dereglarea duce la afecţiuni spirituale, morale, psihice şi trupeşti. Sistemul chakrelor acţionează ca un transformator de energie. Omul este conectat în permanenţă la divinitate şi primeşte în permanenţă influxuri energetice (informaţii). Dacă chakrele nu funcţionează, prin urmare ele nu aspiră energia care trece prin ele, atunci legătura cu divinitatea este întreruptă. Prin chakrele superioare care funcţionează se primesc mesajele de la maeştrii spirituali, îngeri etc.

Cea mai simplă cale de a afla în ce direcţie se învârt chakrele voastre este următoarea: întindeţi braţul drept cu palma în sus şi cu degetul mare în afară şi strângeţi următoarele 4 degete în palmă. Direcţionaţi vârful degetului mare spre chakra pe care vreţi să o studiaţi şi imaginaţi-vă că chakra se învârte în direcţia celor 4 degete ale voastre. De exemplu: pentru a verifica învârtirea corectă a chakrei 7, ţineţi mâna dreaptă deasupra capului, cu vârful degetului mare orientat în jos. Sensul în care se învârte chakra este sensul în care sunt cele 4 degete îndoite.N.B. Direcţia în care se rotesc chakrele în faţă este inversă faţă de direcţia în care se învârt chakrele în spate. În timp ce faceţi exerciţiul, încercaţi să observaţi care culori sunt greu de vizualizat sau care chakre sunt blocate ori care chakră se mişcă în direcţie inversă sau care nu se mişcă în sens circular. Aceasta vă va da o imagine reală unde trebuie să vă orientaţi mai mult în munca de autovindecare. Puteţi comanda chakrelor să se învârtă cu viteză corectă, în formă corectă, la frecvenţă corectă şi în direcţie corectă. Nu vă obosiţi prea mult la acest exerciţiu.Continuaţi cu paşii descrişi până când simţiţi că chakrele sunt perfect echilibrate, că se învârtesc şi puteţi vizualiza clar culorile. Puteţi să apreciaţi că exerciţiul este terminat pentru fiecare chakră atunci când atenţia voastră se îndreaptă spre chakra următoare.

Exercitiu:

1. În timp ce inspiraţi, imaginaţi-vă că inspiraţi energie roşie prin picioare, la chakra De asemenea, imaginaţi-vă că absorbiţi energie roşie din aer. În acelaşi timp învârtiţi chakra l în direcţie corectă. Cu fiecare înspiraţie, primiţi din ce în ce mai multă energie roşie care urcă prin picioarele voastre, pentru a umple şi echilibra chakra. Continuaţi să inspiraţi energie roşie până când simţiţi că prima chakră este echilibrată (când următoarea inspiraţie vă va duce atenţia în dreptul celei de-a 2-a chakre, înseamnă că chakra 1 s-a echilibrat). Permiteţi energiei roşii din chakra 1 să se ridice în sus spre chakra a 2-a, schimbându-se în energie portocalie. Vizualizaţi energia portocalie cum pune în mişcare chakra a 2-a. Vizualizaţi mişcarea corectă în faţă şi în spate a chakrei a 2-a.

2. Cu fiecare inspiraţie simţiţi cum energia pământului se ridică în sus pe picioare, de culoare roşie, ridicându-se până la chakra 1 şi apoi de aici se ridică în continuare în portocaliu, la nivelul chakrei a 2-a. Permiteţi energiei portocalii să intre în voi şi prin inspiraţia din atmosferă. Continuaţi a inspira energie portocalie în cea de-a 2-a chakră până veţi simţi ca , atenţia vi se îndreaptă către chakra a 3-a

3. Cu următoarea inspiraţie,permiteţi enegiei roşii să urce prin picioare în chakra 1 şi apoi a celei portocalii să urce la chakra a 2-a şi de aici să urce sub formă de energie galbenă în chakra a 3-a. Vizualizaţi învârtirea corectă în faţă şi în spate a celei de-a 3-a chakre. Cu fiecare inspiraţie, simţiţi cum energia pământului se ridică în roşu, în sus pe picioare şi intră în chakra 1, apoi în portocaliu în chakra a 2-a şi în galben spre chakra a 3-a şi dă voie energiei galbene să vă intre în corp din atmosferă cu fiecare inspiraţie. Continuaţi inspiraţia până când simţiţi că chakra a 3-a s-a echilibrat.

4. Cu următoarea inspiraţie care vă schimbă atenţia asupra chakrei a 4-a, lăsaţi energia roşie să intre pe picioare în chakra 1, apoi cea portocalie să intre în chakra 2-a, apoi cea galbenă să urce în chakra a 3-a şi de aici să urce în energie verde şi cea de-a 4-a chakră. Vizualizaţi cum chakra a 4-a se învârte în sens corect, în faţă şi în spate. Cu fiecare inspiraţie, simţiţi cum energia pământului, roşie, se ridică pe picioare în sus în chakra 1, apoi cea portocalie urcă în chakra a 2-a, apoi cea galbenă urcă în chakra a 3-a şi cea verde în chakra a 4-a. Primiţi energie verde şi prin aer, cu fiecare inspiraţie. Continuaţi să inspiraţi energie verde în cea de-a 4-a chakră până când aceasta se echilibrează.

5. Cu următoarea inspiraţie, atenţia se mută asupra celei de-a 5-a chakre. Imaginaţi-vă energia roşie urcând pe picioare în chakra 1, cea portocalie, în chakra 2, cea galbenă, în chakra 3, energia verde, în chakra 4, mişcându-se în sus sub formă de energie albastru-bleu în chakra 5-a. Vizualizaţi învârtirea corectă a chakrei a 5-a în faţă şi în spate. Cu fiecare inspiraţie simţiţi cum energia roşie se mişcă în sus pe picioare în culoare roşie în chakra 1, în portocaliu, în chakra a 2-a, în galben, în chakra 3-a, verde, în chakra a 4-a, albastru deschis, în a 5-a. Simţiţi cum energia albastru deschis intră în trupul vostru prin inspiraţie din atmosferă. Continuaţi inspiraţia energiei albastru bleu în cea de-a 5-a chakră până când aceasta se echilibrează.

6. Cu următoarea inspiraţie, când atenţia este îndreptată asupra celei de-a 6-a chakre, imaginaţi-vă cum energia roşie urcă pe picioare în sus în chakra 1, cea portocalie, în chakra 2, galbenă, în chakra 3, verde, în chakra 4, albastru deschis, în chakra 5 şi urcând în indigo în chakra 6. Imaginaţi-vă că chakra 6 se învârte corect în faţă şi în spate. Cu fiecare inspiraţie, simţiţi cum energia pământului roşie se ridică în sus pe picioare în chakra 1, cea portocalie urcă în chakra 2, cea galbenă în chakra 3, cea verde în chakra 4, cea albastru deschis în chakra 5 şi cea indigo în chakra 6. Imaginaţi-vă că chakra 6 se învârte corect în faţă şi spate. Vizualizaţi energia indigo venind din atmosferă prin fiecare inspiraţie. Continuaţi şi inspiraţi indigo până când chakra a 6 se echilibrează.

7. Cu următoarea inspiraţie, atenţia voastră se îndreaptă spre chakra 7. Permiteţi energiei roşii a pământului să urce în sus pe picioare la chakra 1, celei oranj să urce la chakra 2, celei galbene să urce la chakra 3, celei verzi să urce la chakra 4, celei albastre deschis să urce la chakra 5 şi celei indigo să urce la chakra 6 şi de aici să urce spre chakra 7, în formă de energie violet. Imaginaţi-vă că chakra 7 se învârte corect. Vizualizaţi că energia violet intră în voi prin fiecare inspiraţie, din atmosferă. Inspiraţi energie violet până simţiţi că chakra 7 se echilibrează. Continuaţi echilibrarea chakrelor în acelaşi mod până la chakra 12.

8. Continuaţi echilibrarea chakrelor în acelaşi mod (8-12) până la chakra 12.

Culorile celorlalte chakre sunt următoarele:

Chakra a 8-a : verde smarald (un verde cu roşu vineţiu)

Chakra a 9-a : verde albăstrui

Chakra a 10-a: alb perlat

Chakra a 11-a: roz portocaliu

Chakra a 12-a: auriu strălucitor

Tehnici din Reiki Traditional

Nentatsu -ho

  • Este o metoda de transmitere a gandurilor sau dorintelor, cerand asistenta din partea Reiki. Este o tehnica de transmitere a unui mesaj, in tacere, in subconstientul persoanei, odata cu vibratia Reiki care curge prin mainile tale.
  • Pui mainile (sau doar o mana) pe fruntea persoanei, in zona care incepe sa creasca parul. Transmiti mesajul cu mintea clara si cu incredere.

Jakikiri Joka-ho - purificarea energetica si incarcarea energetica

  • Purificarea energerica sau curatarea si incarcarea energetica a unui obiect este o tehnica de indepartare a energiilor negative puternice si a dereglarilor vibrationale din interiorul unui obiect( de exemplu, un cristal), prin purificarea lui cu Reiki si incarcarea lui cu energie pozitiva.
  • Folosindu-ti mana dominanta, tai spatiu la aproximativ 5cm deasupra obiectului, orizontal, dupa care urmeaza o oprire brusca. In timpul executarii operatiei, iti tii respiratia, esti cu atentia focalizata in propriul "Tanden"(3cm sub ombilic) si tai pe toata lungimea mainii. Repeti procedura de 3 ori.

Respiraţia Gassho

Mâinile în poziţia Gassho (de rugăciune). Pe inspir se aduce energie de la Sursă până în chakra inimii. Pe expir se dăruieşte energia direct către palme. Este o metodă rapidă de activare a acestora.

Chakra Kassei Kokyu-ho (tehnică de respiraţie pentru activarea chakrelor)

Se respiră abdominal. (1,2,3...7 , reprezinta numarul chackrei)

1. Inspiri prin 1 energie din centrul Pământului, deplasezi energia în 4, o simţi acolo, expiri în toate direcţiile prin 4. 

2. Inspiri prin 4, o deplasezi în 7-coroană şi o expiri prin ea până la Sursă. 

3. Inspiri prin 7, o simţi în 4, expiri prin 4. 

4. Inspiri prin 4, expiri prin 1. Se repetă procedura de 3-5-7 ori. 

Pentru celelalte chakre se face identic, înlocuind chakra a 4-a cu celelalte. Se face în ordinea: 4, 2, 3, 5, 6, 4. Respiraţia de bază la început şi la sfârşit. (Tragi energie prin 7 şi o descarci în Tanden, umplându-ţi corpul cu energie albă/lumină.)

Kenyoku("îmbăiere uscată")

Este o tehnică de curăţarea propriei energiei interne, cu vibraţie Reiki şi face parte din vindecarea pentru auto-purificare şi creştere.

  • Gassho şi chemi Reiki la tine (poţi să o faci şi întinzînd braţele şi mâinile în sus, lăsând să
    pătrundă în tine, lumina Reiki).
  • Iţi pui mâna dreaptă pe umărul stâng şi o laşi să alunece în diagonală (peste stern), către
    şoldul drept, în timp ce foloseşti respiraţia Hado şi scoţi sunetul "Haa" (acest exerciţiu este pentru curăţarea aurei, deci poţi să ţii mâinile la o mică distanţă de corp). îţi pui mâna stângă
    pe umărul drept şi procedezi ca mai înainte, dar spre şoldul stâng. Repeţi încă o dată, cu
    mâna dreaptă.
  • Ţii braţul stâng ridicat, în poziţie orizontală. îţi aşezi mâna dreaptă la mijlocul antebraţului stâng. O laşi să alunece de-a lungul acestuia, până la degete. în timp ce foloseşti respiraţia Hado. Ţii braţul drept ridicat, în poziţie orizontală. îţi aşezi mâna stângă la mijlocul antebraţului drept şi procedezi ca mai înainte. Repeţi încă o dată, cu mâna dreaptă.

Hikari no Kokyu-ho("Tehnică de respiraţie cu lumină")

Este o metodă de reducere a stresului şi de purificare a minţii şi trupului.

Ţii ochii închişi sau întredeschişi. Respiri uşor, tară a produce vreo tensiune. Ca o regulă, se
inspiră şi se expiră pe nas, dar se acceptă şi expirarea pe gură, dacă ţi se pare mai
confortabilă. Important este să respiri natural. Ţii mâinile cât mai sus posibil şi simţi
vibraţiile Reiki revărsându-se în întregul tău corp.

Simţi vibraţiile luminii Reiki şi deplasezi uşor mâinile, în jos, pe genunchi, cu palmele în sus,
relaxate, ca şi când ai ţine în ele, câte un ou. îţi aduci mintea în Tanden şi-ţi asculţi respiraţia.

In timpul inspiraţiei, vizualizezi energia albă Reiki umplându-ţi capul şi coborând de-a lungul
liniei centrale (Hara), prin corp, în Tanden (3-5cm sub ombilic). De aici, energia se
răspândeşte către toate organele şi toate celulele tale. Simţi că procesul vindecării are loc. Pe
măsură ce expiri, vizualizezi că lumina care a umplut întregul tău corp emană prin piele şi
devine parte din aură, extinzându-se spre infinit. în acelaţi timp, treptat, eliberezi orice
tensiune.

Continui acest exerciţiu, pentru un timp. Trupul şi mintea ta sunt purificate, ca urmare a practicării zilnice. Când simţi în tine stări dizarmonice sau sentimente negative (supărarare,
tristeţe sau teamă), îţi umpli trupul şi mintea cu lumina albă Reiki.

Gassho, apoi termini. îţi scuturi mâinile din articulaţii, cu putere.

Gassho Kokyu-ho ("Tehnică de respiraţie folosind Gassho")

Aceasta este o tehnică de limpezire a minţii şi de păstrare a conştiinţei la un nivel înalt şi stabil.

  • Ţii ochii închişi sau întredeschişi. Respiri uşor şi natural. Ridici mâinile cât poţi de sus,
    deasupra capului şi simţi vibraţiile luminii Reiki coborând în întregul tău corp.
  • Deplasezi mâinile uşor, în jos. Le opreşti la piept, cu puţin deasupra inimii şi faci Gassho. Iţi
    cobori mintea în Tanden şi continui să o păstrezi liniştită.
  • în timpul inspiraţiei, vizualizezi energia Reiki coborând în Tandenul tău, prin palmele tale şi
    simţi energia în Tanden. în timpul expiraţiei, vizualizezi energia ieşind din Tanden şi
    deplasându-se în sus, prin palme şi apoi, o eliberezi dintr-o dată, cu putere, în toate direcţiile.
  • Acest exerciţiu dezvoltă intuiţia şi senzitivitatea mâinilor.
  • Scuturi bine mâinile, din articulaţii.

Duşul Reiki

Reiki pentru aer, câmp şi atmosferă

  • Stai în mijlocul camerei (locului), îndrepţi palma spre zona dorită şi aplici Jakikiri
    (tăierea spaţiului) pe cei 4 pereţi, tavan, podea şi colţuri. în sens antiorar.
  • Reiki este aplicat instantaneu, ca şi când ai folosi un proiector

Reiki pentru mâncare şi băutură

Transmiţi Reiki alimentelor, înainte şi după pregătire. Ţii mâna deasupra mâncării sau ţii farfuria (paharul) şi-i transmiţi Reiki.

Reiki pentru vindecarea animalelor

  • Câinilor şi pisicilor le poţi transmite Reiki la frunte, cap sau corp. Dacă nu te poţi
    apropria de animal, ţii mâinile îndreptate spre el şi-i transmiţi energie.
  • In cazul păsărilor, ţii mâinile deasupra coliviei sau ţii pasărea în mâinile tale şi-i
    transmiţi energie.
  • Peştilor, le transmiţi energie dinafara acvariului (bazinului).

Reiki pentru vindecarea plantelor

  • Copacilor, le atingi direct trunchiul, frunzele şi rădăcinile, pentru a Ie transmite Reiki.
  • Florilor, le aplici aceeaşi tehnică de "Curăţarea a aurei". O bună metodă, este să ţii
    rădăcina sau tulpina între mâinile tale.
  • Seminţelor, le poţi transmite energie Reiki, înainte de a le semăna. Le uzi şi le dai
    îngrăşăminte, după ce au primit Reiki.

Apă energizată cu Reiki

  • Pregăteşti un pahar cu apă, stai relaxat şi-i transmiţi energie Reiki. Poţi să foloseşti o mână sau ambele mâini, poţi să ţii paharul sau să pui o mână peste el. Poţi doar să-l priveşti şi să-i transmiţi Reiki , cu privirea .
  • Simţi cum energia albă Reiki, transmisă de tine, se dizolvă în apă. îţi imaginezi că apa şi paharul sunt încărcate cu energie şi sunt alb stălucitoare.
  • Este bine pentru sănătate să se bea apă purificată cu energie de înaltă vibraţie.

Alte utilizari:

  • Transmiti energie Reiki la tot ce te inconjoara, cu sentimentul ca purifici si raspandesti armonie(catre casa ta, patul tau, masina, mancare, etc...)
  • Aplici Reiki in urmatoarele situatii:
  • Cand primesti bani si-i pui in portofel
  • Cand incepi si cand ai termicat de mancat
  • Cand dai si primesti carti de vizita
  • Cand folosesti parfum
  • Cand conduci masina
  • Cand iei un medicament, supliment sau cand bei suc.
  • Cand faci o plata sau cand primesti bani.

Folosire REIKI, de catre parcticantii Nivelului 1:

1.NU se foloseste constiinta sau puterea mintii .

2.Autotratament zilnic , 21 de zile

3.Practica frecventa - ca cat practici mai mult vei simti efectele Reiki.

4.Reiki poate fi folosit oricand si oriunde.

Abilitatea Reiki , odata obtinuta, nu dispare niciodata, totusi nefolosirea duce la reziltate slabe, sau deloc.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți